Гімназійні новини · Фотогалерея · Екскурсія гімназією · Бібліотека · ВчительськаApril 27 2024 05:09:19
Меню:
Гімназійні новини
Загальна Інформація
Умови вступу
Порядок реагування на випадки булінгу

Сторінка гімназиста
Фотогалерея
Батьківська сторінка
Наукове товариство
Наші досягнення

Гість
Им'я

Пароль



Ви не зареєстровані?
Натиснить тут для реєстрації

Забули пароль?
Спитайте новий тут.
ФОРМА на зарахування учнів
Форма
ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ
ONLINE-ЛІНІЙКА
ЛІНІЙКА
HEALTHY SCHOOLS
Ми на Facebook
ПСИХОЛОГІЧНА СКАРБНИЧКА
НЕуроки
Ми на Facebook
КОНКУРСИ
КОНКУРСИ
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Скарбничка психолога: толерантність

Iнформацiйна скарбничка

практичного психолога

16 ЛИСТОПАДА –    МІЖНАРОДНИЙ    ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

 

            Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх   форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

«ВСІ   РІЗНІ – ВСІ    РІВНІ!»

«ТОЛЕРАНТНА   ЛЮДИНА»  


        
Поняття толерантності вперше почали вживати у ХУIII столiттi. У своєму «Трактаті про вiротерпимiсть» видатний французький письменник і філософ Вольтер писав: «Безумством є переконання, що всі люди мають однаково думати про певні предмети». Розуміння толерантності не однакове в різних культурах, тому що залежить від історичного досвіду народів. У англiйцiв толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту сприймати іншу особистість, у французів як свободу іншого, його думок, поведінки, політичних та релiгiйних поглядів. У китайців бути толерантним означає великодушно й щиросердо ставитись до інших. В арабському свiтi толерантність це вміння вибачати, терпимість, спiвчутливiсть, а в персидському ще й здатність до примирення.
      У наш час толерантність розуміють як повагу i визнання рiвностi, відмову від домінування та примусу, визнання права інших на власні думки та погляди. Отже, толерантність перш за все має на меті прийняття інших такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди.
Поділ людей на толерантних або iнтолерантних є досить умовним. Кожна людина в своєму житті здійснює як толерантні, так і iнтолерантнi вчинки. Але здатність поводитися толерантно може стати особистісною рисою, а відтак
забезпечити успіх у спiлкуваннi.

*Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги. Вони критично ставляться до себе i не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших. Вони не перекладають власної вiдповiдальностi на інших.

*Толерантна людина не ділить світ на два кольори чорний та білий. Вона не акцентує на розбіжностях між  «своїми» та «чужими», а тому готова вислухати й зрозуміти iншi точки зору.
*Почуття гумору i здатність посміятися над своїми слабкими сторонами
особлива риса толерантної людини.

У того, хто здатний до цього, менша потреба домінувати та зверхньо ставитися до інших.
Отже, толерантна особистість знає i правильно оцінює себе. Це добре ставлення до себе спiвiснує з позитивним і доброзичливим ставленням до інших.

Тож будьмо толерантними,  взаємодіючи з рідними та колегами, з близькими та незнайомими, з молодшими та старшими за нас!

 

Кафедри:




Адреса:

м.Миколаїв

пр.Корабелів 12-г

tel:

63-53-67,

63-64-88,

63-64-93

E-mail: gimnaziya3@ukr.net
URL: www.gimn3.edu.mk.ua

Ми на Facebook

Ліцей - це заклад, де якісно навчають і наполегливо вчаться!