Гімназійні новини · Фотогалерея · Екскурсія гімназією · Бібліотека · ВчительськаApril 25 2024 10:45:12
Меню:
Гімназійні новини
Загальна Інформація
Умови вступу
Порядок реагування на випадки булінгу

Сторінка гімназиста
Фотогалерея
Батьківська сторінка
Наукове товариство
Наші досягнення

Гість
Им'я

Пароль



Ви не зареєстровані?
Натиснить тут для реєстрації

Забули пароль?
Спитайте новий тут.
ФОРМА на зарахування учнів
Форма
ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ
ONLINE-ЛІНІЙКА
ЛІНІЙКА
HEALTHY SCHOOLS
Ми на Facebook
ПСИХОЛОГІЧНА СКАРБНИЧКА
НЕуроки
Ми на Facebook
КОНКУРСИ
КОНКУРСИ
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Скарбничка психолога: впевненість у собі

Скарбничка  практичного психолога

Поради гімназистам

 «П'ятнадцять кроків до впевненості в собі»

(Ф.Зімбардо)

1.   Зізнайтеся собі у своїх силь­них та слабких сторонах і відпо­відно сформулюйте свої цілі.

2.    Вирішіть, що для Вас має цінність, у що ви вірите, яким Ви хотіли б бачити своє життя (проаналізуйте  свої  плани та оцініть їх із точки зору сьогодн­ішнього дня).

3.    Докопайтеся  до  коренів. Проаналізувавши своє минуле, розберіться в тому, що спричини­ло ваш теперішній стан. Намагай­теся зрозуміти та пробачити тих, хто змусив Вас страждати чи не допоміг, хоча міг. Пробачте собі свої минулі  помилки,  омани та гріхи. Після того, як ви «витягли» з тяжких спогадів хоч яку-небудь користь, «поховайте» їх і не повертайтеся до них. Чорне ми­нуле живе в нашій пам'яті доти, доки ми  його  не  проженемо. Звільніть краще місце для згадок про успіхи, хай і невеликі.

4.    Почуття провини та сорому ніколи не допоможуть вам досяг­ти  успіху.   Не дозволяйте   собі піддаватися їм.

5.  Шукайте причини своєї по­ведінки у фізичних, соціальних, економічних та політичних аспек­тах сьогоднішньої ситуації (як воно і є), а не в недоліках своєї особистості.

6. Не забувайте,  що кожну подію можна оцінити по-різному. Реальність — це не те, що кожен окремо бачить, це не більше, ніж результат угоди між людьми на­зивати речі певними іменами. Та­кий погляд допоможе вам терпля­че ставитися до людей і велико­душно сприймати то, що може здаватися приниженням.

7. Ніколи не говоріть про себе погано, не приписуйте собі нега­тивні риси («дурний», «невродливий», «нездібний», «невезучий», «невиправний» тощо).

8.  Ваші дії можуть підлягати будь-якій оцінці. Якщо вони не підлягають конструктивній кри­тиці — використайте це для свого блага, але не дозволяйте іншим критикувати вас як особистість.

9.  Пам'ятайте, що іноді пораз­ка це удача, адже завдяки їй ви можете зрозуміти, що прагнули хибної мети, яка не варта зусиль, а можливих наступних більших неприємностей вам удалося уник­нути.

10.            Не миріться з людьми, за­няттями чи обставинами, які зму­шують вас відчувати свою непов­ноцінність. Якщо вам не вдаєть­ся змінити їх або себе настільки, щоб ви відчули впевненість, то краще перестати спілкуватися з ними. Життя досить коротке, щоб витрачати його на смуток.

11. Дозволяйте собі розслабля­тися, прислухатися до своїх думок, займайтеся тим, що до душі, сам на сам. Так ви краще зможете себе зрозуміти.

12. Більше спілкуйтеся! Насо­лоджуйтеся тією енергією, якою обмінюються люди, — такі не­ схожі і своєрідні,  ваші брати та сестри. Припустіть, що й вони можуть відчувати страх та невпев­неність, і постарайтеся їм допо­могти. Вирішіть, чого саме ви оч­ікуєте від них та що можете їм дати. А потім дайте їм зрозуміти, що ви відкриті для такого обміну.

13. Виберіть для себе декілька віддалених серйозних цілей. По­діліть їх на менші, проміжні цілі. Не залишайте без уваги кожен свій успішний крок та не забувайте підбадьорювати І хвалити себе. Не бійтеся виявитися безсоромним, адже вас ніхто не почує.

14.  Ви не пасивний об'єкт, на який «звалюються» неприєм­ності, не травинка, яка з хвилю­ванням чекає, що на неї наступ­лять.

    Ви — верхівка еволюційної піраміди, ви — втілення надій ва­ших батьків.

    Ви — неповторна особистість, активний творець свого життя.

v Якщо ви впевнені у собі, то пере­шкода стає для вас викликом, а виклик кличе до звершень.

v  І тоді сором'язливість відступає, тому що ви, замість турбуватися, як вам жити, поринаєте в саму гущу життя.

 

Кафедри:




Адреса:

м.Миколаїв

пр.Корабелів 12-г

tel:

63-53-67,

63-64-88,

63-64-93

E-mail: gimnaziya3@ukr.net
URL: www.gimn3.edu.mk.ua

Ми на Facebook

Ліцей - це заклад, де якісно навчають і наполегливо вчаться!